werkwijze

Maak een impact in jouw leven in een paar stappen

from commitment to
action

Jongeman voor proces YET MBTI

Persoonlijkheidstype-onderzoek is een geweldige manier om meer te weten te komen over de aangeboren eigenschappen van een persoon.

Meer weten over jezelf,  je eigen startup of team? 

Start hier je MBTI reis.

01

Doelstelling bepalen voor individuele- of teamsessie (telefonisch of per email)

02

Invullen online vragenlijst 

03

Feedbacksessie 1: best fit passend MBTI type onderzoeken (video call)

04

Feedbacksessie 2: verdiepingsslag maken en werken aan doelstelling (video call)

05

Teamsessie: ieder individueel teamlid loopt 01, 02 en 03 door, aangevuld met een teamsessie (fysieke bijeenkomst) naar wens

MBTI maakt impact in je leven

De MBTI® vragenlijst

Soms beantwoorden mensen de MBTI vragenlijst met in hun achterhoofd de gedachte dat vragen op een bepaalde manier beantwoord zouden moeten worden, in plaats van de vragen op hun gevoel in te vullen. Het is daarom belangrijk dat je jouw MBTI resultaten bespreekt in een MBTI Feedbackgesprek. We noemen dit het Bestpassende typeproces; waarbij naar het Bestpassende MBTI Type wordt gezocht.

De vragenlijst bestaat uit diverse verschillende vragen en wordt via internet ingevuld die je ontvangt via een link van de Myers Briggs Company.  Na het invullen van de vragenlijst, wordt het MBTI® rapport samengesteld, waarin je gerapporteerde type is beschreven. De informatie in dit rapport is gebaseerd op de antwoorden die je in de vragenlijst hebt ingevuld. Met dit rapport gaan wij verder aan de slag bij feedbacksessie 1.

De MBTI ® feedbacksessie 1

De doelstelling van deze feedbacksessie is om zelf je zelfingeschatte type te definiëren. In het feedbackgesprek leid ik je langs diverse vragen waarop je antwoorden geeft vanuit jouw eigen perspectief en voorkeur. Dit gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Nadat je je zelfingeschatte type hebt gedefinieerd, bekijken we de uitkomst van je gerapporteerde type op basis van de vragenlijst. Het zelfingeschatte en gerapporteerde type kan hetzelfde zijn, maar het komt ook voor dat dit verschillende typen zijn. Na bestudering van de 2 verschillende typen, kan je zelf beslissen wat jouw bestpassend type is. Dit kan, maar hoeft dus niet.  Na het feedbackgesprek ontvang je een uitgebreid rapport per mail gestuurd waar je alvast mee aan de slag kan.

De MBTI ® feedbacksessie 2

Deze sessie gaat dieper in op jouw doelstelling. Nu je hebt ontdekt wat je MBTI-type is, gaan we een plan voor jezelf opstellen waarmee je je voorkeuren op een constructieve manier toe kunt passen en je kunt werken aan je ontwikkelpunten.

De MBTI ® teamsessie

Teams werken soepel als mensen zichzelf en elkaar begrijpen. Teamleden kunnen hun persoonlijkheidskenmerken, mogelijke bijdragen aan een team, potentiële groeigebieden en voorgestelde actiestappen voor verbetering onderzoeken. En door hun voorkeursbenadering van werk en relaties te vergelijken met die van hun teamgenoten, zullen ze echt zelfbewustzijn en sterkere verbindingen ontwikkelen.

Begrijp de dynamiek van jouw team om de prestaties te verbeteren.

Ontdek waarom jouw team functioneert zoals het doet met een teamtypetabel en andere visualisaties van de teamvoorkeuren. Begeleide aanwijzingen en tips helpen jouw team zijn sterke punten te benutten, blinde vlekken te minimaliseren en potentiële conflictbronnen te navigeren voor betere communicatie en besluitvorming.

Samen beter communiceren en problemen oplossen

Duik in de communicatie- en probleemoplossende stijlen van het team en kijk hoe deze zich verhouden tot die van jou. Elk teamlid krijgt praktische suggesties om hun unieke voorkeuren aan te passen om effectiever met het team te communiceren en problemen op te lossen.

Zet inzichten om in actie en groei

Help jouw mensen te groeien, niet alleen als individu maar ook als teamlid. 

Vrouw met kort haar voor process YET MBTI

Powering Self-Awareness and Team Strength